Читај ми!

Mask: Upravljanje Tviterom prilično bolno, prodajem kompaniju ako naiđe pravi kupac

Vlasnik Tvitera Ilon Mask rekao je u intervjuu za Bi-Bi-Si da je upravljanje tom društvenom mrežom "prilično bolno" i "turbulentno" i da bi prodao kompaniju kada bi naišao pravi kupac.

Mask, koji je još na čelu proizvođača automobila "Tesla" i raketne kompanije "Spejs eks", kupio je Tviter za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, pa na Forbsovoj listi milijardera zauzima drugo mesto.

U intervjuu za Bi-Bi-Si na pitanje da li se kaje zbog kupovine Tvitera, Mask je rekao da je "nivo bola izuzetno visok i da to nije neka vrsta zabave". Intervju je emitovan i putem Tvitera, a pratilo ga je više od tri miliona korisnika.

Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu Tvitera, Mask je rekao: "Nije bilo dosadno. Bio je to pravi rolerkoster".

Dodao je i da reč o "zaista stresnoj situaciji u poslednjih nekoliko meseci", ali je naglasio da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar.

Mask je saopštio da zbog obima posla "ponekad spava u kancelariji", kao i da bi bilo pametnije da ne objavljuje tvitove posle tri ujutru. Dodao je da ima svoje mesto na kauču u biblioteci "u koje niko ne ide".

Na pitanje novinara o odluci da se nalogu Bi-Bi-Sija na Tviteru doda oznaka koja ga opisuje kao "medij koji finansira vlada", Mask je rekao da zna da "Bi-Bi-Si generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u državne medije".

Tviter je prvo dodao oznaku "Mediji koji su povezani sa državom" na glavni nalog Bi-Bi-Sija 4. aprila, pre nego što je to u subotu promenio u "Mediji koje finansira vlada".

Govorio je i o finansijama kompanije i saopštio da se "većina njenih oglašivača vratila". Takođe je rekao da smanjenje broja zaposlenih sa nešto manje od 8.000 u vreme kada je kupio Tviter, na oko 1.500 u ovom trenutku, nije bilo lako.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се