Читај ми!

Četiri Amerikanca oteta u Meksiku, FBI nudi 50.000 dolara za informacije

Meksičke i američke vlasti saopštile su da rade na pronažanju četvoro američkih državljana koji su oteti na severu Meksika, blizi granice sa SAD. FBI nudi nagradu od 50.000 dolara za informacije, saopštila je američka ambasada u Meksiku.

Četvoro američkih državljana koji su u Meksiko putovali zbog medicinskog tretmana oteto je na severu te zemlje, javljaju američki mediji. 

Amerikanci su se ubrzo našli pod vatromnakon što su u belom kombiju sa registarskim tablicama Severne Karoline ušli u grad Maramoros na jugu Teksasa, saopštile su vlasti.

FBI, koji radi sa lokalnim vlastima na tom slučaju, navodi da su ih naoružani napadači "ugurali" u drugo vozilo i odveli sa lica mesta. Američka ambasada u Meksiku pozvala je javnost da pomogne u identifikaciji kidnapera, ističući da FBI nudi nagradu od 50.000 dolara za informacije.

Bela kuća pomno prati slučaj 

Ambasada SAD u Meksiku navela je, takođe, i da je "nevini" državljanin Meksika stradao u napadu. Meksički zvaničnik rekao je za Rojters da su tri muškarca i jedna žena kidnapovani, ali vlasti za sada nisu objavile njihove identitete.

Sekretarka za štampu Karin Žan Pjer navela je i da je predsednik SAD Džozef Bajden obavešten o nestanku četvorice američkih državljana, da pomno prate slučaj, ističući da su takvi napadi neprihvatljivi.

Na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama, vidi se kako kako naoružani muškarci u sred bela dana utovaruju četvoro ljudi u zadnji deo belog kamioneta.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво