Читај ми!

Severna Koreja ispalila balističku raketu, pala u Japansko more

Japanske i južnokorejske vlasti saopštile su da je Severna Koreja ispalila balističku raketu koja je pala u Japansko more.

Japansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je raketa ispaljena 5.21 časova, preneo je Kjodo. Japanski premijer Fumio Kišida rekao je da se veruje da je projektil pao u ekskluzivnu ekonomsku zonu Japana.

Premijer je naložio zvaničnicima da brzo pruže potrebne informacije javnosti, osiguraju bezbednost aviona i brodova u toj oblasti i pripreme se za vanredne situacije, saopštio je njegov kabinet.

Severna Koreja je 1. januara ispalila balističku raketu, nakon što je prošle godine u rekordnih 37 navrata lansirala različite tipove raketa, uprkos rezolucijama Saveta bezbednosti UN.

Balistička raketa je ispaljena nakon što je Severna Koreja zapretila juče da će pružiti neviđeno snažan odgovor dok se Južna Koreja i SAD spremaju za godišnje vojne vežbe, preneo je Rojters.

Pjongjang je možda stvorio vojnu jedinicu zaduženu za upravljanje novim interkontinentalnim balističkim raketama, u skladu sa nedavnom reorgnizacijom vojske, sugerisano je na snimku državnih medija sa parade održane 9. februara.

четвртак, 01. јун 2023.
18° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено