Harvi Vajnstin proglašen krivim za silovanje po drugoj presudi

Sud u Los Anđelesu proglasio je nekadašnjeg filmskog producenta Harvija Vajnstina krivim po jednoj od četiri optužbe za silovanje. Vajnstinu je to druga izrečena presuda po optužbi za silovanje.

Porota je Vajnstina proglasila krivim za silovanje, prisilni oralni odnos i seksualnu penetraciju stranim predmetom za šta ga je optužila jedna žena, prenosi Rojters. Odbačene su optužbe druge žene.

Porota nije mogla da donese presudu o dve optužbe, uključujući optužbu za silovanje supruge demokratskog guvernera Kalifornije Dženifer Sibel Njusom, koja je rekla da je na suđenju bila poznata kao Džejn Do 4.

Tokom dvomesečnog suđenja, porota je mogla da čuje u izlaganju tužilaštva kako je Vajnstin koristio svoj uticaj da namami žene na privatne sastanke pre nego što ih napadne.

Vajnstinu preti kazna do 18 godina zatvora po tačkama za koje je osuđen, ali bi otežavajući faktori mogli da je povećaju na 24 godine.

Nekadašnji filmski producent već služi 23-godišnju zatvorsku kaznu nakon što je u Njujorku osuđen za silovanje.

Vajnstin se na suđenju u Los Anđelesu suočio sa sedam optužbi za silovanje i seksualno zlostavljanje četiri žene između 2004. i 2013. godine. 

субота, 09. децембар 2023.
6° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу