Читај ми!

Ugašen požar na Krimskom mostu, poginule tri osobe

Vatrogasci su ugasili požar na zapaljenom vozu na Krimskom mostu koji je prevozio dizel gorivo i u ovom trenutku nema aktivnog požara, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije. Poginule su tri osobe, saopštio je Istražni komitet Rusije.

U eksploziji kamiona na Krimskom mostu poginule su tri osobe, saopštio je Istražni komitet Rusije.

U gašenju požara učestvovalo 250 ljudi i 70 sredstava opreme, preneo je Tas.

Na Krimskom mostu eksplodirao je jutros kamion, zbog čega se zapalilo sedam cisterni sa gorivom na vozu koji je u tom trenutku tuda prolazio, saopštio je prethodno ruski Nacionalni antiteroristički komitet.

Zbog eksplozije kamiona došlo je do obrušavanja dva kolovozna dela Krimskog mosta, dok plovni lukovi nisu pretrpeli nikakva oštećenja.

Ruski predsednik Vladimir Putin izdao je danas uputstva za formiranje vladine komisije, nakon incidenta na Krimskom mostu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"U toku je rad na proceni štete na mostu", izjavio je zamenik ruskog premijera Marat Husnulin.

Ruske vlasti su saopštile da Krim u ovom trenutku ima 15-dnevne zalihe motornog goriva i skoro dvomesečne zalihe osnovnih potrepština.

"Hrane ima dovoljno na tržištu, svi trgovci rade normalno. Snabdevanje prehrambenim proizvodima i osnovnim potrepštinama trajaće do 55 dana", istakli su u ruskom ministarstvu.

Istovremeno, kako bi se sprečile veštačke nestašice na tržištu, biće samo ograničeno da jedan kupac može da kupi najviše tri kilograma namirnica", saopštilo je ministarstvo.

Železnički saobraćaj je obustavljen nakon incidenta, a sav transport je preusmeren na kopneni deo koji povezuje Krim sa ruskom teritorijom, navodi Tas.

Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je da su za današnju eksploziju na Krimskom mostu odgovorni "ukrajinski vandali", prenosi agencija RIA Novosti.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak nazvao je "početkom" današnji incident na Krimskom mostu, ali, kako navodi Rojters, nije direktno preuzeo odgovornost Ukrajine za taj događaj.

"Krim, most, početak. Sve nelegalno mora biti uništeno, sve pokradeno mora biti vraćeno Ukrajini, okupator mora biti proteran", napisao je Podoljak na Tviteru.

понедељак, 22. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво