Читај ми!

Tajvan normalizuje vazdušni saobraćaj, Kina najavila da će održavati redovne vežbe u blizini ostrva

Kineska vojska će od sada izvoditi redovne vežbe na istočnoj strani srednje linije Tajvanskog moreuza, objavila je tamošnja državna televizija, prenosi Rojters. Tajvansko ministarstvo saobraćaja saopštilo je da se letovi kroz vazdušni prostor ostrva postepeno nastavljaju, pošto većina obaveštenja o kineskim vojnim vežbama “više nije na snazi".

Тајван тврди да је открио кинеске авионе и ратне бродова у и око мореуза

Министарство одбране Тајвана саопштило је да је открило 66 кинеских авиона и 14 кинеских ратних бродова како изводе вежбе у и око Тајванског мореуза.

Кинеска државна телевизија је претходно известила да ће кинеска војска од сада изводити редовне вежбе на источној страни средње линије Тајванског мореуза. 

(Ројтерс)

Кина најавила редовне вежбе у близини Тајвана

Кинеска војска ће од сада изводити редовне вежбе на источној страни средње линије Тајванског мореуза, објавила је државна телевизија, преноси Ројтерс.

Војне вежбе које су почеле у четвртак требало би, према најавама, да трају до данас, навела је Синхуа.

Из Кине, међутим, данас није било било обавештења да ли су вежбе завршене, док је Тајпеј саопштио да није у могућности да потврди да ли је Кина зауставила вежбе према плану.

Средња линија у уском мореузу између острва Тајван и континенталне Кине је незванична линија коју војни авиони и бојни бродови са обе стране обично не прелазе.

Она никада није правно призната и представља имагинарну линију коју је америчка војска направила за своје борбене потребе у претходном веку, наводи Ројтерс.

(Ројтерс)

Tајван постепено нормализује ваздушни саобраћај

Tајванско министарство саобраћаја саопштило је да се летови кроз ваздушни простор острва постепено настављају, пошто већина обавештења о кинеским војним вежбама "више није на снази".

Министарство је, међутим, навело да ће Тајван наставити да преусмерава директне летове и бродове до понедељка ујутру, по локалном времену.

(Ројтерс)

Премијер Тајвана: Кинеске акције нарушавају мир

Председник владе у Тајпеју Су Ценг Чанг оценио је данас да је Пекинг "арогантно" користио војне акције да наруши регионални мир и стабилност.

Обраћајући се новинарима у Тајпеју, Су је позвао Пекинг да не демонстрира војну силу и осудио "стране непријатеље" који, како је рекао, сајбер-нападима и кампањом дезинформација покушавају да наруше морал народа на Тајвану.

(Ројтерс)

Oko deset kineskih i tajvanskih vojnih brodova bilo je jutros blizu srednje linije u tajvanskom moreuzu, rekao je Rojtersu izvor upoznat sa bezbednosnom situacijom u regionu. Obe strane su, međutim, pokazivale uzdržanost, naveo je izvor.

Tajvansko ministarstvo saobraćaja saopštilo je potom da se letovi kroz vazdušni prostor ostrva postepeno nastavljaju, pošto većina obaveštenja o kineskim vojnim vežbama "više nije na snazi". 

Sa druge strane, kineska vojska će od sada izvoditi redovne vežbe na istočnoj strani srednje linije Tajvanskog moreuza, objavila je državna televizija, prenosi Rojters

Peking je ove nedelje započeo velike vojne vežbe kao odgovor na posetu Tajvanu predsednice Predstavničkog doma Američkog kongresa Nensi Pelosi, navodi britanska agencija.

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova poručilo je da međunarodna zajednica mora da se ujedini protiv "nepromišljenog" pritiska SAD i njihovog mešanja u unutrašnje stvari drugih zemalja.

среда, 27. септембар 2023.
19° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"