Читај ми!

Zeman imenovao Petra Fijalu za novog predsednika češke vlade

Predsednik Češke Miloš Zeman imenovao je Petra Fijalu, lidera alijanse desnog centra, za novog predsednika vlade na ceremoniji koju je vodio iz kabine od pleksiglasa, jer je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Miloš Zeman obavio je ceremoniju inauguracije iz kabine od pleksiglasa. Zeman, koji je došao u invalidskim kolicima u pratnji medicinara u punoj zaštitnoj opremi, zarazio se virusom nakon šest nedelja boravka u bolnici zbog nepovezane bolesti. 

Petr Fijala predvodi blok od pet opozicionih partija centra i desnog centra koje su pobedile na oktobarskim izborima i srušile premijera Andreja Babiša i njegove saveznike. 

Nova vlada Češke će morati da se uhvati u koštac sa novim talasom zaraza koronavirusom koji preti da preplavi bolnice i energetskom krizom, nakon kolapsa velikog snabdevača električnom energijom.

Koalicija je saopštila da planira da preradi državni budžet za 2022. godinu kako bi smanjila veliki deficit.

"Novu vladu čeka veoma komplikovano vreme i mnogo izazova... Želim da to bude vlada promena za budućnost", rekao je Fijala na televizijskoj konferenciji za novinare, dodajući da očekuje da će njegov kabinet biti imenovan sredinom decembra. 

Novi premijer je takođe pozvao ljude da se vakcinišu protiv kovida-19 jer su slučajevi u porastu i pohvalio medicinsko osoblje. 

недеља, 04. јун 2023.
21° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено