Читај ми!

Zeman izašao iz bolnice

Češki predsednik Miloš Zeman otpušten je iz vojne bolnice u Pragu, u koju je vraćen nakon što je u četvrtak utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Sedamdesetsedmogodišnji Zeman već je pre dva dana bio otpušten iz bolnice, posle više od mesec dana lečenja, ali je tamo ponovo primljen samo nekoliko sati kasnije, nakon što je bio pozitivan na testu na koronavirus.

"Predsednik je dobio monoklonska antitela, standardni tretman za osobe koje pripadaju rizičnim grupama. On je u potpunosti vakcinisan protiv kovida 19, uključujući i treću dozu, i ne ispoljava nikakve simptome bolesti", saopštila je bolnica, prenosi AP.

Zeman je hitno prevezen u bolnicu 10. oktobra, dan nakon izbora za Donji dom parlamenta i lečen je na odeljenju intenzivne nege, a njegovo stanje je pripisano neodređenoj hroničnoj bolesti.

Zemanov kabinet danas je saopštio da će češki šef države nakon izlaska iz bolnice otići u predsedničku palatu u Laniju, zapadno od Praga.

Iz kabineta dodaju i da Zeman planira da, uz propisane mere distanciranja, imenuje za premijera Petra Fijalu, lidera koalicije koja je pobedila na izborima, prenosi AP, podsećajući da je ta ceremonija bila planira za petak ali je odložena zbog zdravstvenog stanja predsednika.

понедељак, 29. мај 2023.
23° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.