Читај ми!

Florida, deca naoružana "kalašnjikovim" pola sata pucala na policajce

Dvoje dece provalilo je u jednu kuću u američkom okrugu Volusja na Floridi, a zatim su oružjem koje su u kući pronašli, uključujući i AK-47, neprekidno pucali na policiju duže od pola sata.

Šerif okruga Volusja rekao je da se dvanaestogodišnji dečak i četrnaestogodišnja devojčica suočavaju sa teškim optužbama za pokušaj ubistva policijskih službenika prvog stepena i oružanu provalu.

Zamenici šerifa su naveli da su u blizini ulice Enterprajz Osten tražili devojčicu i dečaka koji ima dijabetes, nakon što su pobegli iz dečjeg doma "Florida junajted metodist".

Šerif okruga Volusja, Majk Čitvud, istakao je da su zamenici u oblasti Deltona bili u potrazi za dečakom i devojčicom, jer je dečak zavisan od insulina.

U devojčicu je pucano i ona je ranjena nakon što je uperila pušku ka zamenicima šerifa.

"Dečak sa AK-47 odložio je oružje ubrzo nakon toga i nije povređen", navodi se u izjavi šerifa.

Devojčica je operisana i u stabilnom je stanju, saopštile su vlasti. Nijedan šerifov zamenik nije povređen u pucnjavi koja se dogodila u utorak uveče.

Nakon što su pobegli iz doma, dečak i devojčica su provalili u jednu od kuća. Prolaznici su prijavili da su čuli lomljavu stakla i pozvali policiju.

Policajci su opkolili dom. U tom trenutku iz kuće se čula pucnjava, navodi se u izjavi šerifa. U kući je bio pištolj, puška i AK-47, zajedno sa velikom količinom municije.

Na policiju su pucali oko 35 minuta.

"Zamenici su večeras učinili sve što su mogli da smire situaciju i zamalo da ih srede dvanaestogodišnjak i četrnaestogodišnja devojčica", rekao je Čitvud.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије