Читај ми!

Rusija, masovne grobnice kod nekadašnjeg nacističkog logora

Ruski volonteri otkrili su masovnu grobnicu u koju su zakopana tela najmanje 500 od ukupno 8.500 žrtava nacističkog koncentracionog logora kod Voronježa, javljaju ruski mediji.

Do sada je iz grobnice izvađeno 156 tela ubijenih u logoru nazvanom "Dulag 191", formiranom 1942. godine u sklopu izgradnje železničke pruge "Berlinka", koja je trabala da spoji Nemačku sa Staljingradom i kavkaskim regionom.

Šef tima koji radi na ekshumaciji masovnih grobnica, Mihail Segodin očekuje da će iz ove masovne grobnice izvaditi tela najmanje 500 žrtava nacističkog terora i da su nedaleko od tog stratišta pronađeni ostaci logora u kojem su bili smešteni žene i deca.

Segodin je naveo i da je do sada pronađeno 15 grobnica, kao i da su na do sada pronađenim ostacima uočljivi tragovi rana od vatrenog oružja, mučenja i raznih drugih povreda.

U ukupno 17 logora koji su formirani tokom izgradnje te pruge, bilo je smešteno oko 70.000 ljudi, od kojih je najmanje 10.000 ubijeno.

Među do sada otkrivenim ostacima pronađeni su medaljoni i lični predmeti koji ukazuju da su žrtve bili zarobljeni vojnici Crneve armije.

петак, 14. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије