Читај ми!

Mas: Non-pejper ne potiče od Nemačke

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da takozvani non-pejper ne potiče od Nemačke, saopštilo je nemačko ministarstvo.

Mas je tako reagovao na pisanje prištinske Kohe od utorka da postoji još jedan non-pejper u kome se definišu odnosi Beograda i Prištine.

"To ne potiče iz pera nemačke vlade. Naprotiv, ministar spoljnih poslova Mas je tokom prošlonedeljnih poseta Prištini i Beogradu istakao da Nemačka podržava dijalog o normalizaciji odnosa uz posredstvo EU, kao i da je cilj sveobuhvatan sporazum koji doprinosi regionalnoj stabilnosti, uključuje međusobno priznanje i omogućava da obe zemlje imaju realnu perspektivu u EU", navodi se u saopštenju, prenosi Dojče vele.

Prištinska Koha objavila je u utorak da je imala uvid u dokument koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska, a koji predstavlja zajedničku inicijativu o nastavku dijaloga koji bi trebalo da rezultira konačnim sporazumom.

Prema tom navodnom dokumentu, Beograd i Priština bi se međusobno priznali, a predviđeno je i stvaranje autonomnog okruga severno Kosovo, kao i privilegovan status SPC.

S druge strane, Beograd bi bio u obavezi da ne blokira članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

недеља, 10. децембар 2023.
3° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу