Читај ми!

"Najki" tužio kompaniju iz Njujorka zbog "sataninih patika" sa ljudskom krvlju

Poznati proizvođač sportske opreme "Najki" tužio je kompaniju iz Njujorka koja je u saradnji sa američkim reperom Lil Nesom napravile "satanine patike" - modifikaciju Najkijevog modela "er maks 97" koja u vazdušnom đonu navodno sadrži kapljicu ljudske krvi.

Najki smatra da je kompanija "MSCHF Product Studio"  zloupotrebila čuveni zaštitni znak koji se našao i na crveno-crnim patikama koje su se u ponedeljak našle u prodaji.

Modifikovane "er maks 97" patike koje u vazdušnom đonu navodno sadrže i ljudsku krv puštene su u prodaju u limitiranoj seriji od 666 pari.

Nekoliko medija je prenelo da su patike rasprodale za manje od jednog minuta po ceni od 1.018 dolara po paru.

Količina u kojoj su patike proizvedene predstavlja broj đavola, dok je cena referenca na deo iz Biblije, naznačen na patikama a tiče se sotone "kako pada sa neba kao munja" - Jevanđelje po Luki, 10:18.

Reper Lil Nes Iks, zaštitno lice ovog projekta, rekao je da će kupca 666. para odabrati među pratiocima na društvenim mrežama.

"Najki" je u tužbi pred saveznim sudom u Njujorku istakao da su patike proizvedene bez njihovog odobrenja i da kompanija nema nikakve veze  sa ovim projektom.

"Već postoje dokazi o značajnoj zabuni na tržištu, uključujući pozive na bojkot naše kompanije kao odgovor na lansiranje sataninih patika zasnovane na pogrešnom uverenju da je Najki odobrio ovaj proizvod", navedeno je u tužbi.

Ista kompanija sa sedištem u Bruklinu je 2019. godine napravila verziju Najkijevih patika napunjenih svetom vodom pod nazivom "Jesus Shoes", čija je cena bila 4.000 dolara.

Maldi američki reper Lil Nes Iks, dobitnik Gremija, u petak je objavio spot za novu pesmu "Montero (Call Me By Your Name)" u kojem se pojavljuje i lik sa đavolskim rogovima.

среда, 06. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара