Читај ми!

Fejsbuk "zamrzao" stranicu predsednika Venecuele zbog širenja dezinformacija o koronavirusu

Kompanija "Fejsbuk" "zamrzla" je profil predsednika Venecuele Nikolasa Madura na 30 dana zbog širenja dezinformacija o kovidu 19. Portparol kompanije je naveo da je Maduro promovisao lek za koji ne postoje dokazi da može da izleči obolele.

Nikolas Maduro je u januaru za "Karvativir", oralni rastvor na bazi od majčine dušice, rekao da je "čudotvorni" lek koji neutrališe koronavirus bez neželjenih efekata, za šta lekari tvrde da ne postoje naučni dokazi.

Fejsbuk je uklonio video u kojem Maduro promoviše lek jer krši politiku protiv lažnih tvrdnji "da nešto može garantovati sprečavanje zaraze koronavirusom ili oporavak od kovida 19".

"Sledimo smernice SZO koja kaže da trenutno ne postoje lekovi za lečenje virusa. Zbog ponavljanja kršenja naših pravila, takođe zamrzavamo stranicu na 30 dana, tokom kojih će biti samo za čitanje", rekao je portparol internet giganta za Rojters.

U spornom videu Maduro kaže da se "Karvativir", koji naziva "čudotvornim kapljicama", venecuelanskog lekara 19. veka Hosea Gregorija Hernandeza, a kog je Rimokatolička crkva proglasila blaženim, može preventivno i terapijski koristiti protiv koronavirusa.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво