Читај ми!

Zašto Milano zabranjuje pušenje, vatromet i roštilj

Najnovija Uredba o kvalitetu vazduha u Milanu zabranjuje pušenje na otvorenom ukoliko razmak između osoba nije najmanje deset metara. Novim merama se zabranjuju i vatromet i roštilj, a uvodi se obaveza električnog punjenja kod svih distributera goriva.

Od januara 2021. u Milanu više neće biti moguće pušiti na otvorenom ukoliko razmak između osoba nije najmanje deset metara.

Biće zabranjeno pušenje na autobuskim stanicama, u parkovima, na stadionima i na groblju, a 2025. će stupiti na snagu potpuna zabrana pušenja na otvorenom.

"Reč je o merama koje imaju dvostruki cilj: smanjiti PM10 (particulate matter) tj. čestice štetne za pluća, i zaštititi zdravlje građana od pasivnog i aktivnog pušenja na javnim mestima, ali i sprečiti pušenje na prostoru sa decom", kažu lokalne vlasti u Milanu.

Ali, nije samo pušenje predmet novih mera, već su zabranjeni i vatromet i roštilj, a donete su i nove mere o radu na gradilištu.

Najnovija Uredba o kvalitetu vazduha takođe predviđa obavezu električnog punjenja kod svih distributera goriva.

Pušenje je i sada zabranjeno zbog pandemije

Bez obzira na ove mere, koje će tek nastupiti, ukoliko u ovom momentu spustite masku da biste zapalili cigaretu, to vas može koštati 400 evra.

Naime, u mnogim delovima Italije određene su kazne zaposlenima koji na pauzi ispred prodavnice u kojoj rade spuste masku da bi zapalili cigaretu.

Budući da svaki region, pa i opština, mogu da donesu mere kojima se određuje kada se maske moraju nositi odnosno kada je moguće spustiti ih, građani moraju da se obaveste da li je u njihovom mestu dozvoljeno spuštanje maske.

U Milanu mere važe do januara, a onda će pušenje biti zabranjeno svuda!

субота, 02. март 2024.
10° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво