Читај ми!

Nagorno-Karabah: Jermenija i Azerbejdžan daleko od prekida vatre

U regionu Nagorno-Karabaha situacija se ne smiruje. Dok Baku tvrdi da je Jermenija granatirala četiri okruga oko Nagorno-Karabaha, Jerevan navodi da su na meti jermenske snage na severu i jugoistoku regiona.

Azerbejdžanske oružane snage nastavile su intenzivno artiljerijsko granatiranje severnih i jugoistočnih pravaca linije kontakta u Nagorno-Karabahu, napisala je na svojoj stranici na Fejsbuku sekretarka za štampu Ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan.

"Relativno stabilna napetost nastavila se preko noći u konfliktnoj zoni Arcah–Azerbejdžan", rekla je Stepanjanova, prenosi Tas.

"Ujutro je neprijatelj nastavio aktivnu artiljerijsku vatru u severno-jugoistočnim pravcima", dodala je sekretarka.

S druge strane, azerbejdžansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Jermenija granatirala četiri okruga oko Nagorno-Karabaha.

"Oštro kršeći režim humanitarnog prekida vatre, jermenske oružane snage granatiraju teritorije okruga Goranbodž, Terter, Agdam i Agdžabedin", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane, prenosi Tas.

Na razgovorima kojima je posredovala Rusija održanim u Moskvi 9. oktobra, Azerbejdžan i Jermenija dogovorili su se o prekidu vatre.

Odluka je stupila je na snagu u subotu, 10. oktobra, u 12.00 po lokalnom vremenu iz humanitarnih razloga, kako bi se razmenili zatvorenici i pronašla tela ubijenih u borbama.

Međutim, obe strane se međusobno optužuju za kršenje sporazuma.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво