Izvršni direktor Tik-toka podneo ostavku

Izvršni direktor Tik-toka Kevin Majer podneo je ostavku a na tom mestu zameniće ga privremeno generalna direktorka Vanesa Papas, prenosi Rojters.

Do ovakvog razvoja događaja došlo je nekoliko dana nakon što je Tik-tok tužio administraciju američkog predsednika Donalda Trampa zbog odluke da onemogući rad ove popularne aplikacije u SAD.

"Poslednjih nedelja došlo je do drastičnih promena na političkoj sceni i nakon analize kakve bi strukturalne promene kompanija morala da pretrpi, i šta to znači za njenu globalnu ulogu, teška srca odlučio sam da je napustim", saopštio je Majer.

Aplikaciji, koja je u vlasništvu kineske internetske kompanije Bajt Dens, Bela kuća je naredila da proda američki udeo do polovine septembra.

Tramp i drugi zvaničnici Bele kuće u više navrata su rekli da Tik-tok predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti zbog svog kineskog vlasništva.

Zbog toga je Tramp potpisao izvršnu naredbu 6. avgusta da blokira Tik-tok ukoliko Bajt Dens ne proda američki udeo u roku od 45 dana. Nedelju dana kasnije Bajt Densu je dat rok od 90 dana da zaključi takav posao.

Potezi Bele kuće naterali su Bajt Dens i Tik-tok da potraže kupca za američki udeo u toj aplikaciji. Majkrosoft, Orakl i drugi ponuđači razgovaraju o potencijalnom sporazumu, a cena se kreće od 20 do 50 milijardi dolara. Ipak dogovor za tako kratko vreme malo je verovatan.

Zbog toga je Tik-tok uzvratio tužbom protiv Trampove administracije. U ponedeljak je kompanija tužila američku vladu, optužujući je da joj je onemogućila regularan postupak forsirajući prodaju koristeći izvršnu naredbu.

среда, 22. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара