Tviter uzvraća udarac Trampu, upozorenje pored objave američkog predsednika

Društvena mreža Tviter postavila je upozorenje pored objave američkog predsednika Donalda Trampa, navodeći da ”veliča nasilje”.

Tviter je postavio scenografiju za novi obračun sa predsednikom Donaldom Trampom, tako što je pred njegovu objavu o neredima u Mineapolisu postavila upozorenje da "veliča nasilje".

"Ove lopuže uništavaju sećanje na Džordža Flojda i to neću dozvoliti. Upravo sam pričao sa guvernerom Timom Volcom i rekao sam mu da je vojska na njegovoj strani. Ako bude problema preuzećemo kontrolu. Kada počne pljačka, počinje i pucnjava. Hvala vam", navodi se u spornoj objavi američkog predsednika.

Reakcija Tvitera usledila je nedugo pošto je Tramp potpisao uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od zakonske odgovornosti .

Naveo je da je "bez presedana u američkoj istoriji da tako mali broj korporacija kontroliše tako veliku sferu ljudske interakcije".

"Tviter" je ocenio da je odluka predsednika SAD "reakcionarni i ispolitizovani pristup zakonu", kao i da to preti slobodi govora.

Portparol "Gugla" je rekao da će ta odluka da našteti ekonomiji SAD, dok iz "Fejsbuka" ističu da će to ohrabriti platforme da cenzurišu sve za šta može da se čini da će nekoga uvrediti.

Tramp je izvršnu uredbu potpisao dva dana pošto je kritikovao kompaniju "Tviter" jer je pozvala korisnike da provere činjenice iznete u dva njegova tvita.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара