Njujork tajms: Moguće svedočenje Boltona u procesu opoziva Trampa

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u avgustu svom tadašnjem savetniku za nacionalnu bezbednost Džonu Boltonu da želi da nastavi blokadu pomoći Ukrajini, dok mu tamošnji zvaničnici ne pomognu u istrazi o demokratama, piše Njujork tajms.

Nekadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Bolton, u svojim neobjavljenim rukopisima, iznosi tvrdnje koje bi mogle da pojačaju pritisak na republikance da Boltona pozovu kao svedoka u procesu opoziva Trampa, piše Njujork tajms.

Bolton je napisao da mu je predsednik Donald Tramp u avgustu rekao da želi da nastavi blokadu pomoći Ukrajini od 391 miliona dolara, dok mu tamošnji zvaničnici ne pomognu u istrazi o demokratama, uključujući i bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena, piše Njujork tajms

Advokat Džona Boltona je sugerisao da je objava Njujork tajmsa tačna i da je neobjavljeni rukopis dostavio Savetu za nacionalnu bezbednost.

Predsednik Tramp je negirao da je uradio nešto loše i nazvao je proces opoziva sramotom.

"Nikada nisam rekao Džonu Boltonu da je pomoć Ukrajini povezana sa istragom o demokratama, uključujući i Bajdena. U stvari, on se nikada nije na to požalio za vreme dok je bio na javnoj dužnosti", napisao je Tramp na Tviteru

Džon Bolton je podneo ostavku na mesto savetnika za nacionalnu bezbednost u septembru prošle godine.

Kako se navodi, Bela kuća je naredila Boltonu i drugim zvaničnicima administracije da ne sarađuju u procesu opoziva, iako je Bolton ranije rekao da bi svedočio ukoliko ga pozovu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво