Palestina – vlada položila zakletvu, Hamas protiv

Nova palestinska vlada položila je zakletvu pred predsednikom Mahmudom Abasom, a predvodiće ih visoki zvaničnik Fataha Muhamed Štajeh.

Štajeh, koji je bio dugogodišnji Abasov savetnik, biće na čelu vlade, aktuelni šef diplomatije Rijad el Maliki i ministar finansija Šukri Bišara nastaviće da obavljaju svoju dužnost, prenosi Rojters.

Hamas je oceno taj potez kao udarac naporima da se dođe do jedinstva budući da su dve strane potpisale sporazum o pomirenju još oktobra 2017. godine u Kairu.

"Ovo je sepratistička vlada koja nema ligitimnost među narodom. Povećaće šanse da se Zapadna obala 'odseče' od Pojasa Gaze", navodi se u saopštenju Hamasa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво