Službe u srpskoj crkvi u Holandiji otkazane zbog pretnji

Obeležavanje Božića u pravoslavnoj crkvi u holandskom gradu Najmegenu, zbog pretnji otkazano je iz predostrožnosti, nakon upozorenja policije, rečeno je u Crkvenom odboru parohije Sveti Sava.

"Večernja služba za Badnje veče i današnja Božićna liturgija u crkvi u Najmegenu otkazane su zbog pretnji na koju nas je upozorila holandska policija. Cela ulica bila je blokirana, istraga je u toku, imamo neke nezvanične informacije, ali ne možemo ništa da kažemo", rekao je Tanjugu potpredsednik Crkvenog odbora Gorana Živanović.

Prema njegovim rečima, služba je iz predostrožnosti održana u 15 kilometara udaljenom manastiru.

Sveštenik Dušan Eredelja rekao je Tanjugu da je, kako su saznali, pretnja bila usmeren na pravoslavlje, odnosno na crkvu u kojoj liturgije, pored Srba, služe i Rusi i Grci.

Erdeljan je naveo da im se obratio i zamenik gradonačelnika Najmegena, a da policilja čini sve da pronađe onoga ko stoji iza pretnji.

Najmegen je grad sa nešto manje od 200.000 stanovnika. Nalazi se 120 kiliometara od Amsterdama, odnosno 15 kilometara južno od Arnema, blizu nemačke granice.

Pravoslavni vernici, SPC obavešteni su o problemu na sajtu lokalne Parohije Sveti Sava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво