Rusija traži objašnjenje Forin ofisa o pretnji sajber napadom

Ambasada Rusije u Londonu uputila je zahtev za zvanično objašnjenje britanskog Forin ofisa u vezi sa pretnjama sajber napadom koje su se čule u britanskom parlamentu i medijima, upozorivši na posledice koje bi takav eventualni napad imao.

"Rusija sa ozbiljnošću gleda na kršenje sajber bezbednosti. Ne samo što Rusiju neosnovano i provokativno optužuju za incident u Solsberiju, već joj prete sajber napadom za koji se već razvijaju planovi", navodi se u saopštenju ruske ambasade, prenosi Tas.

Ta odluka bi, kako se dodaje, sudeći po izjavama premijerke Tereze Mej, mogla da bude doneta već sutra na zasedanju Saveta za nacionalnu bezbednost.

List Tajms prethodno je, pozivajući se na izvor u britanskoj vladi, objavio da London razmatra mogućnost izvođenja tajnog sajber napada na Rusiju kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke.

Ranije danas, Rusija je uputila snažan protest britanskoj ambasadorki u Moskvi Lori Bristou, smatrajući da su neosnovane optužbe Londona da je Rusija umešana u trovanje Skripalja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво