Si-Bi-Es: Tramp vikao na Pompea, Bela kuća i CIA negiraju

Američki predsednik Donald Tramp vikao je u telefonskom razgovoru na direktora Centralnoobaveštajne agencije Majka Pompea, jer nije dovoljno oštro odgovorio na navode medija da obaveštajna zajednica skriva određene informacije od Trampa, tvrdi "Si-Bi-Es njuz".

Prema tvrdnjama Si-Bi-Esa, Donald Tramp je nazvao Majka Pompea u četvrtak nakon što je Volstrit džornal objavio u sredu da su američki obaveštajni zvaničnici krili informacije od američkog predsednika iz straha da bi one mogle da procure ili budu kompromitovane.

CIA je izdala saopštenje u kojem je oštro negirala tvrdnje Si-Bi-Esa.

"Misija CIA je da obezbedi predsedniku najbolje moguće obaveštajne podatke i objasni osnovu za te podatke. CIA nije i nikada neće skrivati obaveštajne informacije od predsednika, tačka", navodi se u saopštenju CIA.

Portparol Bele kuće poručio je u subotu u imejlu, poslatom na adresu te medijske kuće, da Tramp "nije vikao na direktora CIA".

Prethodno je u petak portparol CIA Din Bojd negirao da su Pompeo i Tramp uopšte razgovarali o tom članku.

"Nije bilo razgovora između direktora CIA i predsednika o članku Volstrit džornala, ni pre ni nakon što je CIA objavila saopštenje o članku", rekao je Bojd.

Međutim, Si-Bi-Es tvrdi, pozivajući se na insajderske informacije, da je došlo do "zahlađenja" u protoku informacija.

Obaveštajni izvori poručuju da je namera agencije da zaštiti informacije, a ukoliko postoji sumnja da bi one mogle da budu kompromitovane, one će biti "uskraćene".

Istraga o tome da li su Trampovi saradnici bili u kontaktu sa Rusima izaziva zabrinutost kod onih koji rukovode "osetljivim podacima", navodi Si-Bi-Es njuz.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво