Читај ми!

Nemačka bi mogla da primi oko pola miliona izbeglica godišnje

Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel izjavio je da je Nemačka stabilna zemlja i da bi, dugoročno gledano, mogla da primi oko 500.000 izbeglica godišnje i isključio mogućnost povećanja poreza, za troškove zbrinjavanja izbeglih.

"Verujem da bi mi mogli godišnje da izađemo na kraj sa oko pola miliona izbeglica", rekao je Zigmar Gabrijel za nemačku televiziju ZDF i dodao da u to nema sumnje, odnosno, da bi ta brojka sa kojom bi Nemačka mogla da se nosi, možda mogla biti i veća, prenosi Tanjug.

Nemačka Vlada je, naime, izašla sa procenama da bi ove godine u zemlju moglo da dođe oko 800.000 izbeglica.

"Mi jednostano imamo jednu fantastično dobru privrednu situaciju", tvrdi Gabrijel, objašnjavajući razloge zašto isključuje mogućnost povećanja poreza.

U Nemačku je ovog vikenda i juče stiglo oko 30.000 izbeglica iz Mađarske, uglavnom Sirijaca, na osnovu jednog dogovora Nemačke, Austrije i Mađarske, a nemački političari ukazuju da je to bio izuzetak od pravila i pozivaju Evropu na solidarnost i podršku.

Kritički tonovi zbog tog dogovora, došli su iz bavarske Hrišćansko-socijalne unije, odakle je kancelar Angela Merkel kritikovana zbog te odluke, uz ocenu da ona nije dogovorena sa nemačkim pokrajinama i da je to pogrešan signal za Evropu.

Kraft: Korigovati prognoze o broju izbeglica

Šef vlade pokrajine Severne Rajne Vestfalije Hanelore Kraft zahtevala je poboljšanje programa zbrinjavanja izbeglica i korekciju procene da će ove godine oko 800.000 ljudi doći u Nemačku iz kriznih područja, javljaju nemački mediji.

Mediji ukazuju da je ovog vikenda i juče do tridesetak hiljada izbeglica stiglo u Nemačku. 

"Nama je svim jasno da se neće ostati na 800.000 ljudi", rekla je Kraft, u čiju pokrajinu će biti smešten nešto više od 21 odsto novopridošlih izbeglica, što je najveći broj u poređenju sa ostalim nemačkim pokrajinama.

Kraft je zahtevala suštinsko poboljšanje paketa mera za zbrinjavanje izbeglica, koje bi do kraja oktobra trebalo da usvoji Bundestag i Bundesrat.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво