Читај ми!

Putin: Razvijati Savez Rusije i Belorusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin ističe da je važno ne samo razvijati zajednički ekonomski prostor Rusije, Belorusije, Kazahstana, Jermenije i Kirgizije, već i pojačati saradnju u okviru Saveza Rusije i Belorusije.

Vladimir Putin je, tokom razgovora sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, istakao da je centralna tema njihovog razgovora ovog puta diskutovanje o jednom od ključnih pitanja saradnje dve zemlje - Savez Rusije i Belorusije, javlja Tanjug.

"U tom pravcu je mnogo toga urađeno u poslednjim godinama", navodi Putin i dodaje da je Savez napredniji oblik integracije, pogotovu kad je reč o socijalnim pitanjima i načinu njihovog rešavanja u interesu građana dve zemlje.

Lukašenko je istakao da se ekonomska unija Belorusije, Rusije i Kazahstana proširila zahvaljujući Kirgiziji i Jermeniji.

"Danas imamo priliku da formalizujemo sve naše razgovore i pregovore i donesemo konkretne odluke. Vremena nisu laka ni za koga i zato je potrebno preduzeti akciju", ukazuje beloruski predsednik.

Predstavnici Rusije i Belorusije okupili su se na sednici državnog saveta Saveza kako bi razgovarali o situaciji u Ukrajini i saradnji između dve zemlje u suočavanju sa ekonomskom krizom, navodi ruska agencija Tas.

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov rekao je uoči sednice da će Putin i Lukašenko posebno posvetiti pažnju "pitanjima saradnje u suočavanju sa negativnim tendencijama u ekonomijama dveju zemalja".

Ušakov je precizirao da postoji programski dokument, kao "zajednički antikrizni plan", o prioritetnim pravcima razvoja ekonomske saradnje između Rusije i Belorusije i primarnim zadacima razvoja Saveza na srednji rok - od 2014. do 2017. godine.

Prema njegovim rečima, planirano je nekoliko projekata u cilju produbljivanja trgovinske i ekonomske saradnje Rusije i Belorusije, a po završetku sednice biće potpisano nekoliko bilateralnih sporazuma.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво