Читај ми!

Njujork čeka megaoluju

Vlasti u Njujorku upozorile su da dolazi snažna oluja i pozvale stanovništvo da se skloni s ulica i puteva. Očekuje se mećava koja bi mogla biti i najveća koja je pogodila taj grad, kada bi trebalo da padne i do metar snega.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio i guverner države Njujork Endru Kuomo izdali su upozorenja u kojima navode da bi predstojeća oluja mogla biti najgore što je stanovništvo dosad doživelo, piše Njujork tajms.

Više od 5.000 letova sa istočne obale SAD i ka njoj je otkazano zbog oluje. Kompanija "Junajted erlajns" otkazala je sve letove u Bostonu, Njujorku i Filadelfiji, dok je "Džetblu" koja uglavnom radi na severozapadu SAD već otkazao trećinu letova, javlja AP, prenosi Beta.

Meteorolog Džon Mari rekao je da bi do sutra ujutro moglo pasti pola metra do metar snega, kao i da se očekuju udari vetra brzine i preko 50 kilometara na sat.

Upozorenje na mećavu izdato je za pojas dužine 400 kilometara od Nju Džersija do Mejna, a zvaničnici upzoravaju ljude da ih ne zavara lažan osećaj bezbednosti usled relativno blagog vremena jutros.

U oblasti koju će zahvatiti snažna oluja živi oko 50 miliona ljudi, od kojih su mnogi već krenuli u dodatne nabavke.

Za priobalne delove Nove Engleske vlasti upozoravaju da bi vetar mogao dostići snagu uragana i upozoravaju na mogućnost prekida električne mreže koji bi mogao trajati danima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво