Kako je protekao poslednji radni dan prvog užičkog vaskularnog hirurga?

Poslednji radni dan uoči odlaska u penziju, dr Nebojša Lučić, prvi užički vaskularni hirurg proveo je u radu i sa sadašnjim i nekadašnjim kolegama. Okupili su ih zahvalnost i poštovanje prema doktoru, koji je osnovao odeljenje vaskularne hirurgije u užičkoj bolnici.

Kao i prvog, tako i poslednjeg radnog dana, dr Lučić je na posao došao prvi, ne krijući zadovoljstvo što mu se u viziti pridružio i primarijus Miljko Pejić, trenutno na radu u Norveškoj, kolega s kojim je postavio temelje vaskularne hirurgije u Užicu.

“Ovo je stvarno što mi je kolega Pejić priredio jedno prijatno iznenađenje, a što se tiče samog odlaska u penziju… ništa to je deo života, normalna stvar”, kaže dr Nebojša Lučić, vaskularni hirurg.

I skromnost je vrlina koja odlikuje ovog vrsnog hirurga, prvog užičkog subspecijalistu, iza koga su hiljade operacija i izlečenih pacijenata, dodaju kolege.

Primarijus mr sc med dr Miljko Pejić, opšti i vaskularni hirurg ističe: „Od Neša Lučića počinje era subspecijalista u ovoj bolnici i jedan uzlet užičke hirurgije koja je svoje najbolje godine doživela u prvoj deceniji ovog veka. On je čovek koji bi bio pravi primer za svakog lekara i hirurga kako da se ponaša na svom poslu i čemu da pridaje važnost i značaj”.

“Potpuno je oslobođen bilo kakavih predrasuda i sujete, veoma raspoložen da čuje nove ideje i da ih prihvati u svom radu, primeni i veoma je talentovan učitelj. Pored tog talenta, neophodno je da imate volju i želju da se bavite i posvetite vreme svojim mlađim kolegama. On je za to uvek imao vremena”, naglašava dr Jelena Stanković, vaskularni hirurg.

Na inicijativu dr Lučića, dodaje doktorka Stanković, timu vaskularnih hirurga pridružio se i angiolog, a očekuje se i dolazak mladog kolege sa specijalizacije.

“Više se radi, bolje se radi, prate se savremeni trendovi u lečenju, a jedino se nadam da će bolja biti i kada odem, da će dalje nastaviti da se razvija”, zaključuje dr Nebojša Lučić.

I mada se raduje mirnom penzionerskom životu, doktor dodaje da će uvek biti tu za kolege sa jedinog odeljenja vaskularne hirurgije u Zlatiborskom okrugu.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво