U Novoj godini u Bojniku besplatan vrtić za svu decu

Od 01. januara u opštini Bojnik boravak dece u vrtiću je besplatan. To je samo jedna od mera pomoći roditeljima. U poslednjih pet godina u toj opštini na jugu zemlje sve više je porodica sa troje i četvoro dece.

Imali su priliku, ali nisu želeli da traže sreću u većem gradu. U Bojniku im je najlepše, mirno i sve je blizu, kažu Ivanovići. Miloš je vatrogasac, a Julija radi u trgovini. Svaki slobodan trenutak posvećuju sinovima, osmogodišnjem Viktoru i 4 godine mlađim blizancima Vasiliju i Vujadinu. Više članova, veći troškovi, zato je svaka pomoć dobrodošla.

"Ovaj potez opštine Bojnik je odličan jer smo vrtić do sada plaćali 4000 dinara, od ove godine je trebalo da bude 6000 dinara. S obzirom da je doneta odluka o besplatnom vrtiću taj novac ćemo uštedeti", kaže Miloš Ivanović iz Bojnika.

Julija Ivanović, Miloševa supruga dodaje da se živi u Bojniku: “Uslovi su sve bolji i bolji. Ima dosta porodica koje su se odlučile za treće i četvrto dete. Evo i mi planiramo još jedno dete ako Bog da."

U bojničkoj Predškolskoj ustanovi "Đuka Dinić" boravi 220 dece raspoređenih u 16 grupa. U renoviranom i dograđenom centralnom vrtiću od septembra imaće i jaslice.

"Otkad je doneta odluka da vrtić bude besplatan očekujemo veći broj dece, veću dolaznost dece u vrtić, veće interesovanje”, navodi Ivana Janković, direktorka Predškolske ustanove "Đuka Dinić" Bojnik.

"Značiće veoma mnogo bez obzira da li je neki roditelj u radnom odnosu ili ne", smatra Dejan Arsić, roditelj.

U proteklih 10 godina u Pustoj reci natalitet ne opada. Godišnje se rađa stotinak dece. Iako je opštinski budžet skroman podrška roditeljstvu je prioritet. Otuda i odluka o besplatnom vrtiću.

"Svakom novorođenom detetu smo davali po 5000 dinara do sada. Međutim, sada želimo i tu da povećamo cifru negde u planu smo da to bude 20.000 dinara ili 25.000 dinara za ovu godinu", rekao je Nebojša Nenadović, predsednik Privremenog organa u Bojniku.

Uz ulaganja države i preko brojnih projekata stvaraju se bolji uslovi za život u Bojniku. To se vidi na svakom koraku. Uređuje se infrastruktura, a biće i novih radnih mesta u ovoj godini.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара