Читај ми!

Beg iz grada: Zašto je Srebrno jezero sve privlačnije turistima ali i investitorima

Sezona na Srebrnom jezeru značajno se produzila ali najviše turista i dalje dolazi tokom letnjih meseci. Iako je za poslednjih 20 godina ovo turističko mesto poraslo gotovo 20 puta, u infrastrukturu se ulaže i dalje.

Lepota Srebrnog jezera ne ostavlja turiste ravnodušnim čak ni oblačnim i kišovitim danima. Šetnja pored Dunava i njegovog rukavca od kojeg je nastalo sada već čuveno jezero srebrnog sjaja može svakome da upotpuni odmor.

Iako sada na Srebrnom jezeru turista ima tokom cele godine glavne pripreme su pred kupališnu sezonu. Plaža je očišćena od trave i voda je ispravna za kupanje na sve tri plaže. A ugostitelji završavaju poslednje pripreme.

“Što se tiče organizacije konobara, kuvara, dosta vremena je potrebno, dosta novca, pošto je sve poskupelo u poslednje vreme ali polako”, kaže Andreja Mladenović, ugostitelj.

Za poslednjih 20 godina Srebrno jezero poraslo je gotovo 20 puta. Sada je u ponudi 3500 ležajeva, a sledeće sezone biće ih 5000.

“Otprilike smo do sada ostvarili 40.000 noćenja, a od toga je 11.000 stranih turista, što je pokazatelj da je sezona uprkos ovom lošem vremenu dobro krenula, jer očekujemo da će jul i avgust pa i septembar doneti dosta veliku posećenost”, objašnjava Dajana Stojanović, direktorka TO Veliko Gradište.

Uspeh Srebrnog jezera pomalo je ostavio u senci Veliko Gradište u kojem će biti rekonstruisan trg i glavna ulica. Do kraja godine izgradiće delove šetno-biciklističke staze koji nedostaju i Srebrno jezero povezati sa Velikim Gradištem ali i Ramskom tvrđavom i vikend naseljem Vinci kod Golupca.

“Želimo da spojimo grad i Srebrno jezero da i grad živi sa jezerom. Pijaca, trg i radnje koje prodaju robu turistima. To je nešto novo. Mene raduje i što smo nastavili ozbiljne razgovore za izgradnju hotela, ovih dana očekujemo ponovo investitora, imamo dva kompleksa od 17 hektara”, ističe Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište

Bogatu ponudu upotpuniće i jedinstvena Marina na Dunavu sa 200 vezova čija izgradnja počinje u julu.

 

субота, 25. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије