Читај ми!

Zbog visokog vodostaja Rasine odsečeni delovi Gornje Župe

Posledice sinoćnjeg nevremena u Aleksandrovcu još uvek se sagledavaju. U kratkom vremenskom periodu pala je velika količina kiše praćena gradom. Sinoć je zasedao i štab za vanredne situacije.

Župljani se još nisu oporavili od nevremena koje ih je zadesilo pre 8 dana, a već su se suočili sa novim problemima. Poplavljene su podrumske prostorije, voda je prodrla u kuhinju predškolske ustanove Naša radost, oštećeni su putevi.

„Pumpama celu noć radili, i sinoć kako je ono bilo palo tu je bilo puno njih sa pumpama. Bila je voda preko dva metra”, svedoči Zorica Obradović iz Aleksandrovca.

„Ono što nam predstoji u dogovoru sa sanitarnom inspekcijom da preduzmemo sve korake što se tiče dezinfekcije i sve što treba da bi mogao vrtić da nastavi sa radom”, navodi Daliborka Simić, direktorka PU „Naša radost”.

„Ono što nas najviše brine što su pojedini delovi gornje Župe odsečeni od sveta jer jednostavno nismo u mogućnosti da pošaljemo mehanizaciju s obzirom kakvi su uslovi i oštećenja na tim putevima. Nadošla je Rasina mehanizacija ne može da pređe preko mosta jer je most takve nosivosti da ne može da izdrži taj teret, tako da moramo sačekati. Ja molim sve građane da budu malo strpljivi. Sve ćemo uspeti da saniramo, samo malo strpljenja i razumevanja”, kaže dr Mirko Mihajlović, predsednik Opštine Aleksandrovac.

Intervenisalo se tokom noći, a i danas na terenu su brojne ekipe među kojima i pripadnici Sektora za vanredne situacije.

„Radnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja Aleksandrovac su dežurali do kasno u noć. Imali su sedam intervencija tako su pomogli građanima, naravno pomoći ćemo i u narednom periodu gde se takođe očekuju velike količine padavina”, naglašava Vladica Stanković, komandant VS bataljona.

„Ovi ljudi iza mene često i prečesto su nevidljivi, o njima se malo vodi računa, u njih se malo ulagalo u proteklih 20 i više godina, a oni su ti koji kao i noćas ovde u Aleksandrovcu kada smo imali ovakvu nenadanu poplavu, ti koji prvi dođu i pomažu građanima i Aleksandrovca i Kruševca i Beograda i cele Srbije”, ističe Bratislav Gašić, ministar policije.

Nevreme je juče pogodilo i deo teritorije bruske opštine, u toku je procena štete.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво