Читај ми!

Mala Plana kod Prokuplja: Meštani traže da se reši problem neobezbeđenog puta

Meštani Male Plane kod Prokuplja i okolnih sela prikupljaju potpise za peticiju kojom traže da im nadležni reše problem bezbednosti prelaska saobraćajnice na državnom putu Niš-Priština koji prolazi kroz centar tog mesta. Kažu da najveću opasnost saobraćajnica predstavlja za decu jer se u neposrednoj blizini nalazi škola.

Jedno od najvećih sela u Prokupačkoj opštini - Mala Plana, ima sve što je potrebno za život, osim bezbednosti i stalne brige za sebe i najbliže. Za odlazak do pošte, škole, prodavnice, potrebno je preći magistralni put, što je često i za starije nemoguća misija.

„Unuk mi ide ovde u školu, drugi razred. Stalno dolazim po njega, uzimam ga. Ludo voze, stvarno, ne paze", navodi Milan Milić iz Male Plane.

„Pre par godina su bili udesi gde su deca, ima i da je dete poginulo. Ima udes gde je dete malo više povređeno. Nezgodno nam jer tu, kad krenu ljudi za Kosovo da voze, tu se vozi u kolonama i vozi se veoma brzo”, ističe Marija Mihajlović iz Male Plane.

Meštani su godinama od nadležnih tražili pomoć, postavljanje svetlosne i druge signalizacije, ali rešenja nema, zbog čega su počeli sa potpisivanjem peticije, a najavljuju i blokadu puta.

U Gradskoj upravi Prokuplja kažu da žele da učestvuju u finansiranju projekta, ali da su u ovom slučaju nadležni putevi Srbije, koji im nisu dozvolili ni postavljanje ulične rasvete na toj deonici.

„Obećavam građanima i meštanima sela Mala Plana da ćemo mi iz budžeta, o trošku svih građana uraditi taj projekat, dostaviti Putevima Srbije i čekati njihovu konačnu saglasnost kroz uslove kako mi to možemo da regulišemo”, navodi gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović.

Problem sa putem imaju i meštani Beloljina, Pločnika, ali i grada Prokuplja.

Magistralni put Niš-Priština prolazi kroz centar Prokuplja, gde se uz samu magistralu nalaze četiri osnovne i tri srednje škole.
Spas od saobraćajnog kolapsa i veću bezbednost građani vide u auto putu, koji je počeo da se gradi i čiji prolazak kroz Toplicu željno iščekuju.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво