Putnici više neće leteti iz Niša za Milano, zašto se ukida najpopularnija linija

Niški aerodrom "Konstantin Veliki" sa 390 hiljada putnika u prošloj, ovu godinu započinje uz najavu novih projekata na poboljšanju uslova. Ipak, od februara će vazdušna luka ostati bez jedne od najpopularnijih linija do Bergama, odnosno Milana. Ukidanje ove linije irska niskobudžetna avio-kompanija obrazložila je komercijalnim razlozima.

Među putnicima na jednom od poslednjih letova do Bergama mnogo je onih koji ovu liniju koriste još od njenog uspostavljanja 2016. godine.

"Ja sam veoma iznenađena što ukidaju ovu liniju i razočarana zato što ja živim već 20 godina u Milanu i koristim je - ili moji roditelji, ili ja i sestra koje smo tamo bar jednom mesečno", kaže Sanja Milenković iz Milana.

Ni Dejanu Janićijeviću nije jasno zašto se ova linija ukida.

"Navodno su nekakvi komercijalni, nekakvi prazni avion, a vidite i sami kolika je gužva tu, putuju ljudi koji dolaze iz čitave Srbije, iz regiona", rekao je Janićijević.

Na komercijalne razloge koje je navela irska niskobudžetna avio-kompanija, na niškom aerodromu "Konstantin Veliki" kažu da ne mogu da utiču.

"Mi naravno predlažemo i dajemo dokaze zašto mislimo da bi neka destinacija bila isplativa. Naravno, uvek je to odluka kompanije. To svakako neće ugroziti poslovanje jer mi u ovoj zimskoj sezoni imamo još nekih 13 linija, imamo tri letnje destinacije", kaže direktor aerodroma Dušan Knežević.

Više destinacija niški aerodrom očekuje sa novom zgradom kapaciteta milion i po putnika, koja bi trebalo da bude završena 2024. godine. Početkom godine, konačno je dobijena građevinska dozvola za dugo najavljivanu izgradnju novog tornja.

"Pored izrade projektno-tehničke dokumentacije tornja, radimo i paralelno na izradi projektno tehničke dokumentacije uređenja kompleksa na kome se sada nalazimo, na površini od osam hektara", rekao je direktor JP "Aerodromi Srbije" Mihajlo Zdravković.

Niški aerodrom ove godine očekuje 450.000 putnika kako bi za 30.000 nadmašio najuspešniju 2019. godinu - ipak, bez onih koji bi u Milano.

недеља, 03. март 2024.
7° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво