Читај ми!

Gold gondola, pogled na Zlatibor iz drugog ugla

Zlatiborska „Gold gondola" je ove godine prevezla 100.000 putnika. Nabavljene su i nove kabine kako bi se smanjila gužva i redovi u špicu sezone. Gradnja žičare bila je prekretnica u zlatiborskom turizmu, a novi programi najavljuju se već za ovo leto.

Pogled na Zlatibor iz drugačije perspektive, predeli koji se ne vide često, livade, jezero šume na 9 kilometara dugoj trasi gondole od centra planine do 1496 metara visokog Tornika od pre godinu i po kako je gondola počela sa radom glavni je zlatiborski turistički adut. U brojkama - 300 hiljada putnika za godinu dana i vraćen kredit od 13 miliona evra. Gondola je Zlatiborcima, osim putnika donela i druge finansijske pogodnosti.

 

O tome Bojana Božanić direktor JP „Gold gondola" Zlatibor, kaže: „Taj povraćaj sredstava se ogleda pre svega u povećanju obima investicija, broja investitora i konačno sredstava koja su se od poreza i drugih taksi slila u opštinski budžet, tako da i sama otplata kredita koja se desila prevremeno prošle godine definitivno je pokazala da se ova gondola isplatila".

Kao okosnica zlatiborskog turizma danas važan je deo i planova. Letos će to biti velnes dani, edukativni sadržaji, matine kako bi se turisti duže zadržali na vrhu.

"Ideja je da odavde sa Ribničkog jezera ide krak gondole prema vrhu Čigote. Dužina u ovom trenutku je negde 4 i po kilometra i radimo na razradi te ideje", ističe Bojana Božanić.

Zajedno sa Pribojcima planiraju i gradnju gondole ka Pribojskoj Banji, a pominju se i druge destinacije kako bi se uspeh zlatiborske zlatne gondole proširio, a neka lepa mesta postala poznatija i dostupnija većem broju turista.

четвртак, 01. јун 2023.
17° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено