Obnova Kuršumlijske banje, prvi gosti naredne godine

U Kuršumlijskoj banji, koju je nedavno kupila kompanija Planinka, otpočeli su radovi na njenom obnavljanju. Izvođač, kuršumlijsko preduzeće "MB tim", angažovalo je 30 radnika na građevinskim poslovima, koje bi trebalo da završe do kraja leta. U obnovu banje Planinka će uložiti 12 miliona evra i očekuje da prve goste primi već naredne godine.

Varioci, zidari i vodoinstalateri, prvi su se latili posla i otpočeli radove na rekonstrukciji hotela "Žubor", koji je nedavno kupila kompanija Planinka iz Kuršumlije.

"Radi se čelična konstrukcija, podiže se treći i četvrti sprat na objektu, on ide u čeliku pa se posle oblaže, tako da se čelik ne vidi. Vrše se pokrivački radovi, radi se na izradi kanalizacije i vodovoda", kaže Miloš Čarapić, iz MV Tima Kuršumlija.

Hotel "Žubor" je građen 70-ih godina prošlog veka, po uzoru na najlepše evropske banje, ali nije radio deceniju ipo, pa je postao ruina. U njegovu obnovu novi vlasnik uložiće više od 12 miliona evra.

"Poštujemo sva pravila tako da ekipe zadužene za određene poslove rade svoj posao, mi jednostavno nadgledamo i funkcionišemo. Mi smo pred same mere zaposlili jedan broj radnika, nismo nikoga otpustili. Imamo nameru još 70 ljudi da zaposlimo koji treba da baš ovde u hotelu u Kuršumlijskoj banji da rade, tako da naše su namere da upošljavamo još radnika. Uzdamo se u mere Vlade RS i smatramo da su izuzetno dobre upravo za one koji treba da prevaziđu ovaj period kao što smo mi u turizmu, tako da očekujem, bez obzira na sve strahove od krize, jedan dobar razvojni trend u narednom periodu", kaže Radovan Raičević, generalni direktor AD Planinka iz Kuršumlije.

Pored kompletnog renoviranja, dogradiće se još jedan sprat i prioritet razvoja uključiće zdravstveni aspekt. Planirano je da prve goste, banja u novom ruhu, dočeka naredne sezone, što je posebno obradovalo malobrojne meštane.

Petar Ćojbašić iz Kuršumlijske banje kaže da to meštanima mnogo znači:

"I ne samo za meštane Kuršumlijske banje i sela okolo, već i za sam grad, jer osetiće se neki boljitak i u životu i u napretku."

U banji je nekada godišnje boravilo više od deset hiljada gostiju, koji su ovde lečili kostobolju, reumu i sterilitet.

субота, 13. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво