Zabrana polaganja vozačkog ispita u Topličkom okrugu

Na polaganje vozačkog ispita u Prokuplju, polaznici auto-škola iz sve četiri opštine Topličkog okruga, moraće da sačekaju neko vreme. Zvanično polaganje odloženo je zbog nedostataka u horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji koje mora da otkloni opštinska vlast.

Za kandidata koji su završavaju obuku u nekoj od osam Auto škola u Kuršumliji, Žitorađi, Blacu i Prokuplju trenutno je neizvesno kada će moći do vozačke dozvole.

"Upravo sam položila teorijski ispit, ali su mi u auto-školi rekli da treba da sačekam sa časovima vožnje, a ja brinem da li će teorijski ispit da mi propadne u međuvremenu".

"Ja sam npr. uplatila kompletnu obuku, potrebna mi je hitno ta vozačka dozvola tako da treba nešto što hitnije da se reši".

Do zastoja koji preti da ozbiljno ugrozi i rad auto-škola je došlo je zbog propusta u signalizacije koja ne odgovara zakonskim propisima.

"Opštinske vlasti u Prokuplju nisu odradile signalizaciju na semaforu, kao ni vertikalnu ni horizontalnu signalizaciju tako da je uprava saobraćajne policije morala da donese rešenje kojim se prekida zvanično polaganje praktičnog ispita. Ukoliko nemamo polaganje mi faktički stajemo sa radom, mi bi morali da ukinemo rad svih auto-škola na teritoriji Topličkog okruga", kaže Zoran Simić, AŠ "Toma" u Kuršumliji.

Na polaganje praktičnog dela vozačkog ispita trenutno čeka oko četiri stotine kandidata koji su završili obuku. U lokalnoj samoupravi kažu da će problem uskoro biti rešen, jer su u toku radovi na otklanjanju najvećeg propusta na semaforu na izlazu iz grada prema Nišu.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво