Sa Brankovog mosta ne može da se skrene u Pop Lukinu, još nema zvaničnog odgovora zašto

Skretanje levo s Brankovog mosta, ka centru grada, već nekoliko dana je zabranjeno, a zvaničnog objašnjenja za to još nema. Pretpostavka je da je do tog poteza došlo kako bi se poboljšala protočnost saobraćaja, budući da su se u prethodnom periodu, u smeru ka gradu, stvarale velike gužve.

Ovog jutra ponovo ima gužve na Brankovom mostu u smeru ka gradu, jer je zabranjeno skretanje levo u Pop Lukinu ulicu.

Saobraćajna policija reguliše saobraćaj, a ima vozači koji nisu upućeni u to da je zabranjeno skretanje levo i oni staju da pitaju zbog čega.

Nisu samo oni i dalje zbunjeni zbog čega ne može da se skrene u Pop Lukinu, veći stanari okolnih zgrada koji su prilazili i ekipi RTS-a i pitali šta se dešava i zbog čega sada moraju da kruže ne bi li došli do svojih stanova.

Zabranu levog skretanja Sekretarijat za saobraćaj je prvi put uveo početkom 2010. godine zbog radova na Gazeli da bi se, kako je tada ukazivano, poboljšala protočnost vozila na potezu Dečanska - Terazijski tunel - Brankova ulica - Brankov most. Zatim je pre šest godina ovo skretanje ponovo omogućeno vozačima.

Ono što je bio problem i što smo primetili i prethodnih dana jeste da je kolona za skretanje bila dugačka i do polovine mosta, pa je umesto dve trake na Brankovom mostu za vozače koje idu pravo, bila samo jedna traka.

Zvanični odgovor još uvek nismo dobili, ali pretpostavka je da je i ovog puta zabranjeno skretanje u Pop Lukinu zbog poboljšanja protočnosti saobraćaja.

понедељак, 17. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије