Читај ми!

Podrška izbeglica Koaliciji srpskih stranaka

Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji i koalicija srpskih stranaka u Republici Hrvatskoj potpisale su sporazum o međusobnoj saradnji.

Sporazum o međusobnoj saradnji između Koalicije udrženja izbeglica u Srbiji i Kaolicije srpskih stranaka u Hrvatskoj potpisan je u Beogradu.

Sporazum o saradnji potpisali su predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta, predsednici Srpske narodne stranke, Demokratske partije Srba i Naše stranke Milan Rodić, Mitar Kojadinović i Jovan Ajduković.

Linta je rekao da će potpisani sporazum doprineti "početku stvaranja nove srpske politike u Hrvatskoj".

Prema njegovim rečima, Koalicija izbeglica u Srbiji podržala je Koaliciju srpskih stranaka u Hrvatskoj, jer je pozitivno ocenila peticiju za poštovanje ljudskih prava prognanih i izbeglih Srba iz Hrvatske koju je potpisalo oko 70.000 ljudi.

Podrška Koaliciji srpskih stranaka u Hrvatskoj pružena je i zbog toga što je bila protiv potpisivanja zajedničke deklaracije o izbeglima na ministarskoj konferenciji u Beogradu, rekao je Linta.

"Koalicija srpskih stranaka u Hrvatskoj podržala je i naš predlog da Sabor Hrvatske donese Deklaraciju o poštovanju ljudskih prava izbeglih i prognanih Srba iz Hrvatske kojom bi Hrvatska preuzela odgovornost za gubitke i štete nanete građanima", rekao je Linta.

Predsednik Srpske narodne stranke u Hrvatskoj Milan Rodić rekao je da će potpisan koalicioni sporazum predstavljati odraz novog zajedništva izbeglih, kao i odraz nove politike.

"Ovaj koalicioni sporazum koji smo potpisali je odraz jedne nove politike, odnosno jednog novog zajedništva naših obespravljenih ljudi koji su ovde, kako u Srbiji, tako i Hrvatskoj i Republici Srpskoj", rekao je Rodić.

Potpisnici sporazuma pozvali su sve raseljene i izbegle Srbe iz Hrvatske da izađu na parlamentarne izbore 3. i 4. decembra i podrže Koaliciju srpskih stranaka u Hrvatskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво