Tragičan kraj Božidara Oreškovića

Hrvatski glumac Božidar Orešković, poznat po ulozi Riđana u seriji "Kapelski kresovi", pronađen obešen u šumi kraj Velike Gorice. Istraga u toku, a prvi nalazi ukazuju da je reč o samoubistvu.

Poznati hrvatski glumac Božidar Orešković pronađen je obešen u subotu, u šumi pored Velike Gorice.

Oreškovićevo telo su, posle višečasovne potrage, našli pripadnici Gorske službe spasavanja.

Iako će detalji smrti biti poznati tek posle obdukcije, prema prvim navodima istrage, Orešković je najverovatnije izvršio samoubistvo.

Božidar Orešković je bio doajen Hrvatskoga narodnog kazališta, akademski glumac, a posle odlaska u penziju aktivno je glumio u hrvatskim sapunicama.

Stariji ga pamte po ulozi Riđana u dramskoj seriji Kapelski kresovi iz sedamdesetih godina prošlog veka, a mlađi ga se sećaju iz sapunice Ponos Ratkajevih.

Glumio je i u mnogim filmovima, a poslednji je film Živi i mrtvi, snimljen pre tri godine.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије