Читај ми!

Duško Knežević izručen Crnoj Gori

Predsednik "Atlas grupe" Duško Knežević izručen je Crnoj Gori iz Velike Britanije, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, Duško Knežević se potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka u Crnoj Gori, a zbog sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zloupotrebe ovlašćenja u privredi putem podstrekavanja, kao i za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

"Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sproveden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane", ističe se u saopštenju.

Ekstradicija je, dodaje se, rano jutros realizovana posebnim letom na relaciji London–Podgorica uz visoki stepen mera bezbednosti.

Knežević će biti sproveden Višem sudu u Podgorici na dalju nadležnost, zaključuje se u saopštenju.

Sud u Londonu odlučio je u februaru prošle godine da izruči Kneževića Crnoj Gori, a tim njegovih branilaca najavio je žalbu s obzirom na to da tadašnja odluka Vestminsterskog suda u Londonu nije bila pravosnažna.

Crna Gora je izručenje Kneževića tražila još u julu 2019. godine.

Informativna služba crnogorske Uprave policije zvanično je potvrdila 2019. godine da je za Kneževićem raspisala poternicu u vezi sa predmetom koji protiv njega vodi Specijalno državno tužilaštvo u vezi sa više krivičnih dela.

Knežević: Dolazim sa plavom torbom, mnogima neće biti prijatno

Duško Knežević je za Vijesti uoči izručenja rekao da u Crnu Goru stiže sa plavom torbom i da mnogima nije prijatno što dolazi.

Poručio je i da je pristao na izručenje pre nego što je iskoristio sve pravne mehanizme, jer ne želi da dozvoli da mu se i dalje pljačka imovina.

"Pristao sam da se vratim u Crnu Goru posle odluka suda da budem izručen. Proceduralno nismo koristili mogućnosti koje smo imali, jer se vrši pljačka moje imovine u Crnoj Gori i htio sam da dođem da to zaustavim, ali i da dokažem svoju nevinost, jer svi ljudi koji su me optuživali sada su već u zatvoru", naveo je Knežević.

Upitan kome odgovara a kome ne to što sada dolazi, odgovorio je: "Dolazim s plavom torbom, ali mi ide sa teget kombinacijom. Dostini nije prijatno što dolazim… Izdržaću, izdržao sam i gore".

Knežević je 2019. rekao da je nekadašnjem predsedniku Crne Gore i lideru Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću dao novac koji se nalazio u plavoj torbi, što je Đukanović demantovao.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара