Читај ми!

Milanović: Navijači Dinama su kao ratni zarobljenici – skupićemo mi sto Grka, pa se menjati

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da se iza slučaja Dinamovih navijača, koji su dve nedelje pritvoreni u grčkim zatvorima, krije politička farsa i da vlada Hrvatske tu ne može mnogo da učini. "Oni su tamo ratni zarobljenici, onda nek ih tretiraju prema pravilima ratnog prava pa ćemo zamijeniti ljude, skupit ćemo mi sto Grka, bez veze, zato što su bacali papiriće", rekao je Milanović.

Na pitanje novinara da li je zadovoljan angažmanom izvršne vlasti oko hrvatskih državljana koji su u zatvoru u Grčkoj, hrvatski predsednik Zoran Milanović je rekao da Vladi nije jednostavno, kao i da je samom premijeru Andreju Plenkoviću situacija sumnjiva.

"Ovo je politička farsa u kojoj vlada mora stvoriti dojam da je učinila sve što eventualno može, a ne može puno", tvrdi Milanović.

Ističe da su hrvatski navijači u Grčkoj tretirani kao ratni zarobljenici i da se "prema njima vrši kolektivna kazna".

"Oni su tamo ratni zarobljenici, onda nek ih tretiraju prema pravilima ratnog prava pa ćemo zamijeniti ljude, skupit ćemo mi sto Grka, bez veze, zato što su bacali papiriće. Znam da će netko reći – poginuo je čovjek. Da, grozno, ali nisu išli tamo s namjerom da ga ubiju. Niti su imali naoružanje, jer ne bi prošli granicu. To je cijeli niz barijera zdravog razuma koji jasno ukazuje da se radi o političkoj svinjariji. Ok, neka to prevedu na grčki", rekao je.

"U početku paziš što govoriš da ljudima ne naškodiš, ali već su im naškodili", dodao je Milanović.

четвртак, 07. децембар 2023.
4° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара