Читај ми!

Mladić ubijen u tuči navijača AEK-a i Dinama, utakmica u Atini otkazana

Protekle noći u Atini je došlo do velikog sukoba navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama, u kojem je jedan mladić ubijen. Večerašnja utakmica dva tima je otkazana.

Navijač atinskog AEK-a je preminuo nakon što je u tuči uboden oštrim predmetom.

Mladić je hitno prebačen u bolnicu, ali je tokom noći podlegao povredama.

Tokom "uličnog rata" ispred AEK-ovog stadiona povređeno je osam navijača - tri Grka i pet Hrvata.

Jedan sedamnaestogodišnjak ima ozbiljne povrede mozga pošto je, kako prenose grčki mediji, udaren kamenom u glavu.

Nakon sukoba huligana uhapšeno je 98 osoba među kojima je najviše Hrvata, ali ima i Grka, kao i državljana Austrije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Nemačke. Pokrenuta je istraga i uhapšeni će danas biti ispitani pred grčkim tužilaštvom.

Zbog nereda i smrti grčkog navijača, večerašnji susret AEK-a i Dinama u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona je otkazan.

Uefa je utakmice hrvatskog i grčkog predstavnika označila kao visokorizične i zabranila prisustvo gostujućih navijača, što nije sprečilo pristalice Dinama da doputuju u Atinu i organizovano napadnu navijače AEK-a.

Ispred stadiona AEK-a navijači su jutros razvili transparent i zapalili sveće u čast preminulom navijaču.

Dinamo oštro osudio nerede u Atini

Fudbalski klub Dinamo se oglasio saopštenjem i oštro osudio nerede u Atini.

"Kao sportska organizacija, uvek smo posvećeni promovisanju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture", navedeno je u saopštenu Dinama objavljenom na Fejsbuku.

Dinamo je izrazio saučešće porodici ubijenog mladića i pozvao svoje navijače da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom na to da je Uefa u dogovoru sa policijom donela odluku da se obe utakmice igraju bez gostujućih navijača.

"GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i saradnju", piše u saopštenju zagrebačkog kluba.

HNS: Huligani naneli značajnu štetu reputaciji Hrvatske, Zagreba i Dinama

Nasilje u Atini osudio je i Hrvatski nogometni savez koji je saopštio da pozorno prati događaje u Grčkoj.

"Hrvatski nogometni savez (HNS) najoštrije osuđuje nasilje te izražava duboko žaljenje zbog incidenta u kojem su učestvovali hrvatski državljani. Nažalost, zbog huligana je izgubljen (barem) jedan ljudski život, a Savez izražava najdublje saučešće porodici preminulog grčkog državljanina", navedeno je u saopštenju.

Iz HNS-a ističu da su huligani naneli značajnu štetu reputaciji Hrvatske, grada Zagreba i Dinama, kao i svih navijača u Hrvatskoj koji na primeren način bodre svoje klubove.

"U pripremi utakmica AEK - Dinamo te PAOK - Hajduk, Hrvatski nogometni savez učestvovao je je u komunikaciji između policije i Uefe. Krovna evropska fudbalska organizacija donela je odluku da se navedene utakmice odigraju bez prisustva gostujućih navijača zbog opasnosti od sukoba. Pored toga, HNS nema nadležnost ni mehanizme kojima bi sprečio ovakve incidente", kažu iz HNS-a i ističu da će ostati u bliskoj komunikaciji sa Uefom i Dinamom na temu događaja u Atini.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара