Читај ми!

Borba sa vatrenom stihijom bez kraja na Rodosu i Krfu

Borba sa vatrenom stihijom na Rodosu i Krfu i dalje traje. Grčke vatrogasne snage delovale su tokom cele noći, u senci tragedije koja se dogodila u Karistosu kada je pao kanader pa su poginula dva pilota.

Na Rodosu se gašenje odvija u posebno teškim vremenskim uslovima, a rad vatrogasnih snaga usredsređen je na područje sela Malona, Vatio i oblast Genadi.

U utorak, nešto pre ponoći, vatra je prešla od Genadija ka selima Lahanija i Mesanagro, što je alarmiralo sve snage i dobrovoljce u tom području, međutim, naselja nisu bila ugrožena i nije došlo do evakuacije.

Požar koji je izbio 18. jula do nedelje je izmakao kontroli i stigao do obale, dok je hiljade ljudi bilo prinuđeno da se evakuiše.

Na Krfu je bilo više rasplamsavanja na severoistočnom delu ostrva. U gašenju požara učestvuju i kanaderi i helikopteri. U utorak je u toku dana zbog promene smera vetra stvoreno nekoliko naleta koji su front usmerili ka severnom delu ostrva.

Iz tog razloga, poslata je poruka u kojoj se od stanovnika oblasti Luš, Imerolija, Siki, kao i Apraosa i Kalamakija traži da se evakuišu.

Najviši stepen rizika od požara je na snazi u regionu Atike, centralne Grčke, Peloponeza, zapadne Grčke,Tesalije i centralne Makedonije.

Uzrok izuzetno nepovoljnih uslova su vrućine i suvi uslovi u kombinaciji s vetrom.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара