Читај ми!

Razorno nevreme pogodilo Hrvatsku i Sloveniju, četvoro poginulo

Tri osobe su poginule, a više je povređeno u velikom nevremenu koje je pogodilo Hrvatsku. Oluja je izazvala pustoš širom Slovenije, gde je jedna osoba stradala.

Hrvatsku je pogodilo jako nevreme. Razorni vetar je nosio sve pred sobom u Zagrebu, a obilna kiša poplavila je ulice, javlja portal Indeks.

"Danas poslijepodne područje više županija zahvatilo je vrlo jako nevrijeme. Tijekom nevremena i zbog pada stabala smrtno su stradale tri osobe, više osoba je ozlijeđeno, a nastala je i velika materijalna šteta ", saopštila je služba civilne zaštite.

Zbog nevremena koje je pogodilo Zagreb oko 16 sati, vatrogasci su imali 50 intervencija.

"Županijski centar 112, Zagreb otežano komunicira sa žurnim i komunalnim službama zbog velikog broja poziva u kratkom vremenu (preko 700 poziva u 45 min)", objavila je na Tviteru služba civilne zaštite.

Oluja izavala pustoš širom Slovenije, jedna osoba poginula

Jedna osoba danas je poginula na Bledu nakon pada drveta koje je srušilo žestoko nevreme, saopštila je policija iz Kranja.

Vremenske nepogode danas popodne zahvatile su Sloveniju, krećući se od zapada ka istoku, i dovele do velike štete širom zemlje, prenela je agencija STA.

Dodaje se da su dve osobe povređene u udaru groma u kampu kod Mozirja u severnoj Sloveniji, a tri su u šoku.

Kod Metlike padao je grad veličine teniske loptice, a hiljade ljudi je ostalo bez struje, iako izveštaji koji stižu iz elektroprivrede pokazuju da su nestanci struje uglavnom bili privremeni.

Vatrogasna jedinica je takođe upućena u obližnji kamp Menina, gde je drvo palo na dva šatora i automobil, ali na sreću niko nije povređen.

U Ljubljani je odneo deo krova sa Plečnikovog stadiona i na Dunajsku ulicu, a u Celju je otkinut deo krova sa fudbalskog stadiona.

To je druga jaka oluja koja je pogodila Sloveniju za manje od 24 sata, dok nove oluje već stižu u Sloveniju sa zapada, a Agencija za životnu sredinu očekuje da će nevreme preći zemlju do 22 sata.

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије