Читај ми!

U Crnoj Gori zabranjeni "Raša tudej“ i "Sputnjik“

Agencija za elektronske medije uvela je zabranu bilo kojeg sadržaja ruskih medijskih kuća "Raša tudej (RT) i "Sputnjik", rekla je Gradski portal rukovoditeljka Službe za odnose sa javnošću i opšte poslove Elvira Ceković.

Savet te institucije doneo je takvu odluku na osnovu zaključka Vlade o uvođenju takozvanih međunarodnih restriktivnih mera utvrđenih odlukama Saveta Evropske unije, sa sednice koja je održana 8. aprila, piše podgorička Pobjeda.

Zvanična odluka objavljena je tek 14. aprila u Službenom listu, nakon čega su državne institucije i agencije trebalo da počnu s primenom sankcija prema Ruskoj Federaciji, kompanijama i pojedincima iz te države.

Kada je reč o televizijskom sadržaju, propisana je zabrana emitovanja ili omogućavanja, olakšavanja ili drugih doprinosa emitovanju bilo kojeg sadržaja medijskih kuća "Raša tudej" kao i za "Sputnjik".

"To uključuje prenos ili distribuciju putem bilo kojeg sredstva, kao što su kabl, satelit, IPTV, internetske usluge, platforme ili aplikacije za razmjenu video-sadržaja na internetu – nezavisno od toga jesu li nove ili prethodno instalirane", pojasnili su iz Agencije za elektronske medije, a prenosi Pobjeda.

четвртак, 01. јун 2023.
20° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено