Izetbegović: Na svaki potez treba odgovoriti kontrapotezom

Na jedan ćemo uvek odgovoriti sa dva, rekao je predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović povodom formiranja rezervnog sastava policije Republike Srpske i ocenio da je svašta moguće ukoliko odgovor bude slab i da građani imaju razloga za zabrinutost.

Bakir Izetbegović je u inervjuu portal Kliks rekao da se "podiže stepen izvesne medijske i druge agresije u BiH, nagrađuju se ratni zločinci, negira se teritorijalni integritet BiH, preti se tom integritetu, policija u RS se pretvara u neku mini vojsku".

"Te poruke, reči i dela nisu nimalo ospokojavajući. Treba biti svestan te situacije, sigurnosna situacija se kvari i treba preduzimati korake, ne treba čekati da nas neka situacija zadesi", dodao je Izetbegović.

Na pitanje da li su mogući novi sukobi u BiH, Izetbegović je rekao: "Pa zavisiće od odgovora".

Ukazao je da ova sadašnja retorika i sve ovo što se radi ima različite ciljeve.

"Jedno je da se odvuku teme sa onoga o čemu oni ne bi da razgovaraju, o presudi Radovanu Karadžiću, o presudi u vezi sa 9. januarom, da se odvuče pažnja od socio-ekonomskog stanja, da se pomogne Srbiji u vezi sa Kosovom, pokušava se praviti neki balans. Ali se i isprobava reakcija međunarodne zajednice, patriota BiH, bacaju se probni baloni da se vidi kakav će odgovor biti. Ako bude slab odgovor, onda je svašta moguće", rekao je Izetbegović.

Na pitanje da li će Federacija BiH dobiti svoj rezervni sastav policije, Izetbegović je rekao da je SDA pokrenula inicijativu za popunjavanje redovnog sastava policije koji nedostaje, ali nije isključeno ni formiranje rezervnog sastava.

"Smatram da na svaki potez treba odgovoriti kontrapotezom. Mi nismo srećni što se dovodimo u tu situaciju i što nas prisiljavaju da reagujemo. Na jedan ćemo uvek odgovoriti sa dva, kada je reč o Federaciji BiH, duplo više ćemo imati rezervnih policajaca, mi to možemo izdržati", ocenio je Izetbegović.

Posle iskustava kroz koja su prošli Bošnjaci ne smemo dopustiti da nam se ponove neke stvari, rekao je Izetbegović.

"Slabost priziva silnike, a snaga ih obeshrabruje", zaključio je Izetbegović.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво