Prekinut štrajk u "Gorenju"

U fabrici "Gorenje" iz Velenja prekinut dvodnevni štrajk oko 2.000 radnika iz svih pogona. Proizvodnja nastavljena.

Žan Zeba, predsednik sindikata velenjskog "Gorenja" u kome su radnici u utorak stupili u štrajk zbog nepravilnosti pri isplati avgustovskih plata i zahteva za povećanje zarada, izjavio je da je proizvodnja nastavljena.

U izjavi agenciji STA, istakao je da je proizvodni proces nastavljen u svim pogonima.

Predsednik uprave "Gorenja", Franjo Bobinac rekao je juče da je prekidom rada izazvana šteta od oko četiri miliona evra, za koju se ne zna kada će i kako biti nadoknađena.

Dogovor uprave firme, sindikata i predstavnika radnika postignut je sinoć, a tom prilikom je prihvaćen i stav menadžmenta da se od 1. oktobra ponovo pređe na 40-časovnu radnu nedelju, koja je bila skraćena zbog krize.

Zeba je izjavio da su greške u vezi sa avgustovskim primanjima i druge nepravilnosti ispravljene, dok je Bobinac kazao da učesnici štrajka neće trpeti nikakve posledice.

Prema proceni nekih analitičara štrajk u "Gorenju" mogao bi da izazove radničke proteste obespravljenih i u drugim preduzećima širom Slovenije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се