Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Poljska i Litvanija pomažu Ukrajini da povrati vojno sposobne iz inostranstva; Kijev: Ruska vojska napada u više regiona i oblasti

Rat u Ukrajini – 792. dan. Poginulo je najmanje tri osobe u Donjecku, a 10 ranjeno u Harkovu, saopštava Kijev. Poljska i Litvanija pomoći će ukrajinskim vlastima da muškarce koji podležu vojnoj obavezi vrate u Ukrajinu. Vašington tvrdi da je potpuna zaplena ruske imovine opravdana, s druge strane Moskva saopštava da bi odnosi sa SAD mogli da se unazade ako do toga dođe. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko ukazuje da je došlo do pat pozicije na frontu, kao i da su sazreli uslovi za početak pregovora.

Пољска и Литванија помажу Украјини да поврати војно способне из иностранства; Кијев: Руска војска напада у више региона и области Пољска и Литванија помажу Украјини да поврати војно способне из иностранства; Кијев: Руска војска напада у више региона и области

Ukrajinski dronovi pogodili su energetske objekte u ruskoj Smolenskoj oblasti, saopštile su tamošnje vlasti. Izvor ukrajinskih obaveštajnih službi rekao je da Kijev nastavlja da efikasno uništava vojnu infrastrukturu i logistiku koja obezbeđuje gorivo ruskoj vojsci.

Kijev tvrdi i da su ukrajinske bespilotne letelice pogodile i oštetile veliku rusku čeličanu u regionu Lipecka.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Rusije navodi da su ruske snage uništile pogon za proizvodnju dronova.

Moskva navodi i da su ruske trupe zauzele veliko uporište ukrajinske vojske na periferiji grada Časov Jara, koji je već pod ruskom kontrolom.

Predsednik SAD Džo Bajden potpisao je zakon koji obezbeđuje 61 milijardu dolara američke pomoći Ukrajini.

Ruska komesarka za prava deteta Marija Lvova-Belova kaže da su se Rusija i Ukrajina dogovorile o razmeni dece koja su odvojena od svojih roditelja tokom konflikta između dve zemlje.

Изаберите

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије