Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Moskva: Tužićemo Kijev za napad u "Krokus siti holu"; Ukrajina: Odbili smo 46 napada ruskih trupa

Rat u Ukrajini – 768. dan. Portparolka ruskog MSP-a Marija Zaharova kaže da će Moskva tužiti Kijev zbog navodne uloge u terorističkom napadu u "Krokus siti holu". Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) je nazvala "besmislenim" zahtev Rusije da joj preda "sve ljude povezane sa tragedijom" u tržnom centru u Podmoskovlju, uključujući i šefa SBU. Predsednik Ukrajine Volodomir Zelenski najavio je proizvodnju dronova i sistema za sajber ratovanje u cilju odbrane od ruskih trupa.

Москва: Tужићемо Кијев за напад у "Крокус сити холу"; Украјина: Одбили смо 46 напада руских трупа  Москва: Tужићемо Кијев за напад у "Крокус сити холу"; Украјина: Одбили смо 46 напада руских трупа

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije predalo je zahtev Ukrajini da uhapsi i izruči sve umešane u teroristički napad na "Krokus siti hol" u Moskvi 22. marta, kao i druge terorističke napade u Rusiji, uključujući šefa Ukrajinske bezbednosne službe Vasilija Maljuka.

Inače, Maljuk je nedavno priznao da je organizovao bombardovanje Krimskog mosta u oktobru 2022. godine i otkrio detalje o organizaciji drugih terorističkih napada u Rusiji.

Vojska Rusije saopštava da su uništena tri ukrajinska aviona Su-25 na aerodromu Voznesenjsk u oblasti Nikolajev.

Kijev tvrdi da Moskva već duže vreme gomila krstareće rakete "kalibar". Šef Glavne obaveštajne uprave Kirilo Budanov kaže da su "rakete apsolutno spremne" i upozorava da ih Rusija može iskoristiti za napad.

Rusija će pozvati 150.000 građana na obaveznu vojnu službu u okviru prolećne regrutacije.

Borbe su se vodile i u nedelju. Ruske snage su nastavile da gađaju energetsku infrastrukturu, dok su ukrajinske dronovima napadale Belgorodsku i Jaroslavsku oblast.

Papa Franja je na uskršnjoj misi u Vatikanu pozvao Moskvu i Kijev na mir i na potpunu razmenu zarobljenika – svi za sve.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара