Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Ruski vojni avion se srušio kod Krima; Kijev zatražio dodatnu pomoć od NATO-a

Rat u Ukrajini – 764. dan. Ruski vojni avion srušio se u more kod krimske luke Sevastopolj, a pilot se katapultirao, potvrdio je prvi čovek tog grada. Kijev je, na vanrednom sastanku Saveta NATO–Ukrajina, zatražio da ga snabdeju dodatnim sredstvima protivvazdušne odbrane. Vladimir Putin poručuje da će aerodromi trećih zemalja s kojih poleti F-16 biti ruska legitimna meta. Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da je mir u Ukrajini moguć u svakom trenutku, samo da Putin povuče trupe.

Руски војни авион се срушио код Крима; Кијев затражио додатну помоћ од НАТО-а Руски војни авион се срушио код Крима; Кијев затражио додатну помоћ од НАТО-а

Rusija je pojačala vazdušne napade na Ukrajinu i lansirala 190 raketa različitih tipova, 140 dronova "šahed" i 700 vođenih avio-bombi za samo nedelju dana, saopštio je Kijev.

U Harkovu je pogođen naseljeni deo grada i tom prilikom je ubijena jedna osoba, a 19 ljudi je povređeno, saopštava Kijev. 

Sa druge strane, ruski PVO sistemi oborili su desetine ukrajinskih raketa i bespilotnih letelica iznad Belgoroda, navodi ruski gubernator. Deca iz regiona, evakuisana zbog ukrajinskog granatiranja, stigla su u rusku republiku Komi. 

Služba bezbednosti Ukrajine saopštila je da su u Kijevu i Odesi privedena dva agenta ruske FSB, koji su pripremali raketne napade na vojne jedinice ukrajinskih snaga, energetske i telekomunikacione objekte u tri regiona.

Ruske jedinice su pogodile lokacije za sklapanje i skladištenje ukrajinskih dronova u 136 okruga, saopštila je Moskva.

Svetska banka odobrila je Ukrajini novih 1,5 milijardi dolara zajma.

Evropska unija preduzima dalje korake da ograniči uvoz ruskog žita, izjavio je evropski komesar za poljoprivredu.

четвртак, 16. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара