Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Moskva: Selo Kozinka očišćeno od diverzanata; EK uplatila Ukrajini 4,5 milijardi evra pomoći

Rat u Ukrajini – 756. dan. Evropska komisija je uplatila Kijevu 4,5 milijardi evra podrške u okviru novog fonda EU za Ukrajinu. Poginulo je pet osoba u ruskom napadu na Harkov, a dve osobe su stradale pri granatiranju Hersona, saopštio je Kijev. Sa druge strane, Moskva izveštava da je u ukrajinskom udaru na Belgorod ubijene dve osobe. Takođe, Rusija tvrdi da je uništen četvrti tenk ukrajinske vojske "abrams".

Москва: Село Козинка очишћено од диверзаната; ЕК уплатила Украјини 4,5 милијарди евра помоћи Москва: Село Козинка очишћено од диверзаната; ЕК уплатила Украјини 4,5 милијарди евра помоћи

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski optužuje Rusiju da svakog dana i noći vodi teroristički rat protiv ukrajinskog naroda, protiv običnih gradova i sela, koristeći dronove, rakete i navođene bombe.

Ističe da su samo od početka marta ruske trupe upotrebile 130 projektila različitih tipova, više od 320 "šaheda" i skoro 900 vođenih vazdušnih bombi. Kaže i da je Ukrajina dokazala da može efikasno da obori sve rakete i bespilotne letelice.

Za to vreme Vladimir Putin se bavi izdajnicima Rusije. Zatražio je od Federalne službe bezbednosti da pronađe izdajnike koji su napadali položaje na teritoriji Rusije i da budu kažnjeni kad-tad, ma gde bili.

Spoljna obaveštajna služba Rusije ima informacije i da Francuska već priprema vojni kontingent za slanje u Ukrajinu, koji će u početnoj fazi brojati oko 2.000 ljudi.

Međutim, Francuska to demantuje i saopštava da su to dezinformacije i čin ruske neodgovornosti.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni je protiv slanja NATO trupa u Ukrajinu. Upozorava da bi to dovelo do eskalacije sukoba i da se mora izbeći po svaku cenu.

Ukrajina se suočava sa manjkom municije, ali se nada da će imati dovoljno da odbije ruske trupe na bojnom polju do aprila, ukazuje premijer Denis Šmigalj.

Dok Vašinton ubeđuje saveznike da će nastaviti da podržava Kijev, Nemačka najavljuje novih 500 miliona evra pomoći Ukrajini.

Rusija planira da raketnim sistemima brani naftna i gasna postrojenja.

четвртак, 16. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара