Читај ми!

RAT U UKRAJINI

Putin: Izdajnike kazniti, kad-tad, ma gde bili; Zelenski: Rusija svakog dana i noći vodi teroristički rat

Rat u Ukrajini – 755. dan. Vladimir Putin je zatražio od Federalne službe bezbednosti da pronađe izdajnike koji su napadali položaje na teritoriji Rusije i da budu kažnjeni kad-tad, ma gde bili. Volodimir Zelenski optužuje Rusiju da svaki dan i noć vodi teroristički rat protiv ukrajinskog naroda, gradova i sela. Lojd Ostin je poručio saveznicima u vojnoj bazi Ramštajn da Sjedinjene Američke države ostaju posvećene podršci Kijevu. Ruska obaveštajna služba ima informaciju da Francuska već priprema vojni kontingent od 2.000 vojnika za slanje u Ukrajinu. Francuska odgovara da su to dezinformacije.

Путин: Издајнике казнити, кад-тад, ма где били; Зеленски: Русија сваког дана и ноћи води терористички рат Путин: Издајнике казнити, кад-тад, ма где били; Зеленски: Русија сваког дана и ноћи води терористички рат

Stari, novi predsednik peti put, Vladimir Putin čestitao je na Crvenom trgu u Moskvi građanima desetu godišnjicu ujedinjenja Krima s Rusijom.

U to ime, Krim je nazvao "nepotopivim nosačem aviona koji se vratio u rodnu luku". Rusima je objavio i najnoviju vest - uskoro će vozovi ići do Sevastopolja, jer je obnovljena pruga od Rostova na Donu do Donjecka, Marijupolja i Berdjanka. 

Dok Putin slavi, Kijev ga optužuje da planira eskalaciju rata.

Ideja ruskog predsednika o stvaranju "sanitarne zone" na teritoriji Ukrajine jasan je dokaz da Moskva planira da eskalira rat u susednim zemljama, poručuje Kijev.

Volodimir Zelenski se zahvalio Evropskoj uniji na novoj pomoći za Ukrajinu od pet milijardi evra.

I šef diplomatije Dmitro Kuleba zatražio je hitnu pomoć od EU i Sjedinjenih Američkih Država za Kijev.

Ukrajinski piloti će učiti da upravljaju avionom F-16 u vojnoj bazi u gradu Fetešti na jugu Rumunije, a obuku je odobrio predsednik Klaus Johanis. Odobrio je, takođe, i tranzit vojne opreme kroz Rumuniju iz Finske za Ukrajinu.

A u Rumuniji su počeli radovi na najvećoj vojnoj bazi NATO u Evropi koja će, kako se očekuje, nadmašiti i nemačku bazu Ramštajn.

Istovremeno, Ukrajina i Severnoatlantska alijansa su pokrenule rad Komiteta za strateške komunikacije u okviru Saveta Ukrajina-NATO.

Borbe na ukrajinskom frontu nisu prestajale ni prethodnog dana. Ruske snage su napale oblast Harkova i Sumu, a ukrajinske Belgorod.

субота, 27. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару